Overslaan en naar de inhoud gaan

KERSENBLOESEMFEEST ALMERE

Submitted on 19-03-2024 - 15:09

Het  Kersenbloesemfeest Almere wordt gehouden op :

In de Regenboogbuurt staan maar liefst 850 (!) Japanse sierkersenbomen. De belangstelling ervoor is in de loop der jaren met de bomen meegegroeid. Het is een hotspot voor fotoshoots geworden.

In 2019, toen de buurt (en de bomen) 21 jaar oud waren, nam Stichting Regenboogbuurt het initiatief voor het eerste Kersenbloesemfeest Almere. Sindsdien komt dit (ééndaagse) feest elk jaar terug. Feest je ook mee ?

In de lente ontwikkelt de bloesem zich binnen een paar weken van diep roze knoppen naar bleekroze volle bloei, gevolgd door een sneeuw van vallende blaadjes. Elke fase heeft zijn eigen schoonheid. 

Wanneer ? ZATERDAG 30 MAART.
Misschien zitten we zelfs al onder de bloesem sneeuw.
Picknick 11-17 uur, activiteiten 12-16 uur.
Het adres is Terracottastraat 142 Almere.

Er is een website waarop je alles kunt nalezen.

Waar precies ? De Japanse sierkersenbomen (Prunus x Yedoensis) staan verdeeld over twee bloesemlanen in de Regenboogbuurt: Terracottastraat / Sepiastraat en Siennastraat / Zwavelgeelstraat. Kersenbloesemfeest Almere wordt gevierd onder de bloesem aan de Terracottastraat. Zie Google maps

Wat ? Kersenbloesemfeest (Hanami Matsuri) is van oorsprong een Japans feest en viert de komst van de lente. Essentie van het feest is picknicken onder de bloesem. Aanvulling daarop zijn activiteiten en entertainment voor jong en oud rond het thema Japan.

Guda van Rijn en Mariette Kok zijn namens OSN aanwezig met origamimodellen.